Hvorfor foliere bilen din?

Det kan være en god investering og beskytte bilen din. I tiden du har bilen din, vil den være eksponert for vær og vind, steinsprut og riper. Kombinerer du dette med en logo eller visning av din profil kan du også få litt oppmerksomhet rundt din merkevare.

 

Ved å foliere bilen din kan du unngå småskader. Men det er lurt å velge riktig produkt etter ditt behov. Tenker du kun beskyttelse av lakk, er PPF-folie det du skal velge. Men liker du ideen om at du har noe som ikke alle andre har, eller er opptatt av design og estetikk? Da vil farge foliering være det beste valget for deg. Folie på en bil blir også kalt wrap eller bildekor. Dette er en klebrig folie som monteres på alle lakkerte detaljer på bilen. Ved å foliere bilen din vil du få et helt nytt utseende og du beskytter lakken på bilen din mot sol, regn, steinsprut og slitasje.

 

Det å foliere bilen er ikke nødvendig, men ved å sette på folie på bilen beskytter du original-lakken, og det er betydelig rimeligere å bytte ut en folie som har fått skade, enn å måtte lakkere deler av bilen på et lakkverksted.

 

Hva er chrome delete?

Chrome delete er foliering av eksisterende chrome elementer på en bil.

Biler er gjerne levert fra fabrikk med chrome elementer, som bidrar til å fremheve designet på bilen. Senere år har mange sett på dette som litt gammeldags, og ønsker en fornying som vil gjøre at bilen oppleves som mer moderne. Chrome delete kommer i alle slags farger - her er du som er designeren. Men tradisjonelt sett vil sort folie bidrar til et pent resultat. Man kan også velge gloss, satin eller matt finish.

 

Hva er forskjellen på folie og PPF?

Det finnes flere måte å legge folie på en bil, og det finnes mange forskjellige produkter. De vanligste folie produktene på en bil er tradisjonell foliering, og PPF (Paint Protection Film).

 

Tradisjonell foliering er gjerne at du ønsker en ny farge på bilen din. Har du et ønske om å beskytte lakken, eller synes den fargen du har fra før er litt kjedelig, vil et fargeskifte gjøre at bilen oppleves som ny. Du kan få alt fra en lang rekke spennende farger, til farge- og dekorasjons varianter, eller du kan velge en lik farge som du har fra før, men kanskje i en annen finish. Matt, satin eller gloss vil bidra til at helhetsinntrykket blir veldig tøft.

 

Vil du heller prioritere en sterkere lakkbeskytter velger du PPF. Dette er en tykkere folie som tåler mer belastning. Det er en mer krevende folie å montere, men gir et mer hardført resultat. PPF kan også fås med farget film.

 

PPF (Paint Protection Film)

Dersom du ønsker en folie som skal være gjennomsiktig, men likevel gi en sterk beskyttelse, er PPF produktet som kan gjøre dette. PPF sin egenskap er kun for å beskytte lakken. Riper eller steinsprut vil være en stor faktor for at du velger dette produktet - PPF. Dette er en mer kostbar form for foliering, men vil være en god investering over tid. De siste årene har produsentene som lager PPF lansert produkter med farge. Det bidrar til at du får den beste beskyttelsen, i tillegg til en fargeendring. PPF kan legges på hele bilen, eller kun på de mest utsatte områdene på bilen. PPF oppleves som veldig hydrofobisk, så vann vil lett prelle av, og finishen på folien er svært blank. PPF monteres på en litt annen måte enn vanlige folie. Der hvor vanlig folie er mer elastisk er PPF noe stivere. Dette gjør at man må legge PPF litt annerledes, får noe annerledes overganger, og det kreves mer kompetanse, enn ved å legge vanlig folie.

 

Hvorfor bruke en god kvalitet på folien din?

Det finnes veldig mange folieprodusenter og mange montører bruker en lang rekke ulike folieprodusenter, avhenger av type oppdrag, farge og pris. Men det er alltid en god investering å velge et produkt av høy kvalitet. Gode fabrikkgarantier på folien bidrar til at du tar vare på investeringen din. Du bør velge folie fra produsenter, spesielt på bil, som kan gi garantier inntil 5 år. På PPF vil dette variere, men en god garanti på PPF er opp til 10 år.

 

 

Kontakt oss